Linda en Silvia zijn “Cicliste per caso”, twee enorme fietsliefhebbers.
Op 11 juli vertrokken ze met Gravel bikes om deel te nemen aan een buitengewone onderneming in Amerika: de Grizzly Tour, een fietstocht van Canada naar Mexico.

Dit is wat onze onverschrokken fietsers ons te vertellen hebben

“We zijn 48 dagen in het zadel geweest en hebben meer dan 4.000 km afgelegd. We hebben Canada, de Verenigde Staten en New Mexico doorkruist. Onze uitrusting bestond uit Gravel bikes die speciaal zijn bedoeld voor dit type fietstocht (maar achteraf gezien hadden we beter voor een MTB kunnen kiezen), technische kleding die was opgewassen tegen de wisselende temperaturen die we onderweg zouden tegenkomen en de Selle SMP Well M1 Gel zadels, die zo comfortabel waren dat we geen broekenvet nodig hadden.”

Maar hoe bereidden jullie je voor op zo'n avontuurlijke reis?

We zijn geen fietsers, dus in de winter hebben we veel tijd doorgebracht in de sportschool. We gingen in het weekend op pad, sliepen in tenten en testten verschillende ladingen. Op deze manier hebben we een optimale belasting van ongeveer 35 kg bereikt. Deze uitstapjes in het weekend waren ook nuttig voor het testen van het zadel en het zitvlak. We besloten om de reis te starten met nog twee vrienden, voor de veiligheid: want met zijn vieren is altijd beter.

Hebben jullie nog goede raad voor degenen die een dergelijke fietstocht willen ondernemen?

Allereerst, train goed. Niet alleen op de fiets, maar ook in de sportschool.
Vervolgens is plannen van cruciaal belang: het is uiteraard een avontuur, maar het is belangrijk om het gebied goed te kennen en de kaarten zorgvuldig te bestuderen voor het vinden van slaapplaatsen en water. Alles moet met de grootste zorg worden geprogrammeerd.
Tot slot is aanpassingsvermogen onmisbaar, omdat we een minimale hoeveelheid spullen meenemen en we dus zijn aangewezen op onze eigen vindingrijkheid.

Wat hebben jullie meegenomen naar huis na deze bijzondere fietsvakantie?

De empathie en het delen met andere fietsers. De imposante en ongerepte natuur: op de fiets word je daar onderdeel van. Het vermogen om een enorme inspanning te leveren, omdat de route geheel bergopwaarts was.

Voor meer informatie of als u nieuwsgierig bent geworden naar de etappes van de Grizzly Tour, lees het blog Cicliste per caso.

Deel dit bericht: