Antonella Gentile vertrok op 18 april. Haar fiets was volgestouwd met al wat nodig is voor een fietsreis van ongeveer 8 maanden, met eindbestemming Japan. Antonella zat boordevol enthousiasme, nieuwsgierigheid en zin om te fietsen.

Verre oorden bezoeken op de fiets is geen nieuwtje voor haar. In 2017 vertrok ze vanuit Barletta richting Noordkaap en in 2018 voltrok ze een rondreis van Italië in 60 etappes.

Deze nieuwe ervaring brengt haar tot in Japan en deze keer vergezellen we haar graag met onze Well M1 Gel. In Bari nam Antonella een pendelboot tot Dubrovnik en in Kroatië ging haar fietsreis van start. Ze zal heel het land doorkruisen en daarna ook groot deel van Oost-Europa (Slovenië, Oostenrijk, de Tsjechische Republiek, Polen, Litouwen, Letland en Estland). In Tallinn zal ze een trein nemen tot Sint-Petersburg. Vervolgens zal ze de hele Trans-Siberische spoorlijn volgen, van Rusland richting China, tot Peking. Ze zal verschillende Chinese steden bezoeken en bereikt uiteindelijk Japan, dat ze op de fiets drie maanden lang zal verkennen.

Het Land van de Rijzende Zon is niet alleen haar bestemming omwille van haar passie voor de fiets en voor dit land, maar ook omwille van haar verlangen om de Afrikaanse vrouwen te steunen die kilometers moeten afleggen, op zoek naar water. Met het geld dat ze verzamelt tijdens haar reis, steunt Antonella een project van Amref voor de constructie van waterputten in Afrika.

Volg samen met ons het avontuur van Antonella op de Facebook-pagina I miei viaggi in Italia e nel mondo. Of volg onze social media om de foto’s te zien die Antonella ons stuurt.

Deel dit bericht: