17 dames uit de wereld van het vrouwelijke wielrennen fietsen  op de wegen van de Giro d’Italia met hun ebike en onze zadels.

Het team Kilocal - Selle SMP neemt het met andere 9 teams tegen elkaar op in de Giro E, een evenement dat plaatsvindt op een deel van het parcours van de 18 etappes van de Giro d’Italia 2019, diezelfde dag nog.

In het team Kilocal - Selle SMP vinden we atleten terug afkomstig uit uiteenlopende disciplines zoals triatlon, mtb, fietsen zonder versnellingen, maar ook dames uit de wereld van de journalistiek en het wielrennen. Verder nemen ook de voormalige wereldkampioenen Edita Pučinskaitė, Regina Schleicher, en Diana Žiliūtė deel. We zien ook Anna Mei, recordhoudster van de 1000 kilometer zonder van de fiets te stappen; Fabiana Luperini, winnares van 5 Giro d’Italia en 3 Tour de France; Giorgia Fraiegari, de jongste en nu al wereldkampioene van de fiets zonder versnellingen. De Giro E belooft dus bijzonder boeiend te worden!

Het idee en het project van het team zijn van de neven Baldini, Piergiovanni en Angelo, eigenaars van Tuscan Sport, een onderneming dat fietstoers organiseert: “Bij de organisatie van onze fietstoers hebben we vastgesteld dat er een sterke vraag is naar de ebike, vooral vanwege de vrouwen die zo ook de kans krijgen om hun partner te volgen die op de gewone fiets zit. Dit heeft ons ertoe aangezet om dit vervoermiddel aan te prijzen in de vrouwenwereld”.

Om meer te weten, lees het interview met de neven Baldini over de Giro E.

Voor alle updates over het team Kilocal - Selle SMP en de Giro E, volg ons op de social media.

Deel dit bericht: